Hi, Ik ben Marleen Sahetapy

Ik ben fotograaf en visual storyteller. Ik werk met licht. Het liefste werk ik met daglicht, naar mijn mening het mooiste licht dat er is. Sinds 2008 maak ik mensen, momenten en groei zichtbaar. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik een krachtige en open vrouw ben. Ik leer van ieder mens dat mijn pad kruist. Ieder mens heeft zijn eigen licht en ik hou ervan om dat zichtbaar te maken. Zeker wanneer de ander het zelf nog niet ziet. Ik waardeer het bijzondere in het alledaagse. En soms is dat gewoonweg: het licht.

Thuis zijn Mahina en Manoah mijn lichtpuntjes. Samen met mijn man Dannis geniet ik enorm van ons gezin. We zijn beide ondernemer en werken al 16 jaar samen in het bedrijf. Dit ging niet altijd vlekkeloos. We hebben heel zwaar weer gekend. Juist door de diepe dalen waarderen we de kleinste momenten nog meer. Ook in het donker vind je het licht. 

Foto Maaike Kampert

Bovenal zijn we erg dankbaar voor de vrijheid dat het ondernemerschap ons biedt. Het geeft ons de mogelijkheid ons werk òm ons gezinsleven heen te plannen, zodat we zo min mogelijk hoeven te missen van de kinderen. De zanglessen, de uitvoeringen, de ouderavonden. We kunnen er voor kiezen om hier altijd samen bij te zijn.

We wonen in het dorp Vaassen. Vlakbij Apeldoorn. Hier vandaan of op locatie zet ik ondernemers in het licht. Ik kan mij feilloos afstemmen op mijn klanten. Ik doorvoel hun bedrijf, doelgroep en aanbod en leg het vast in een authentiek beeldverhaal.

 

v

MIJN REIS

Ik ben in het verleden docente geschiedenis en maatschappijleer geweest. Het leukste van werken in het onderwijs is niet het vak, maar de kinderen. Ik was gepassioneerd in het mentorraat en vond het werken met de jeugd zo gaaf. Als ik iets mis uit het onderwijs dan is het dat. Werken met de kinderen, ze inspireren en motiveren. Maar ik koos bewust voor het ondernemerschap en heb daar nog steeds geen spijt van.  Ik ben dol op schrijven, ik groeide op met een reislustige fotograferende vader en een creatieve moeder. Zelf vond ik fotografie enkel boeiend als aanvulling. Juìst omdat ik van verhalen en van schrijven hou. Want als je de woorden niet kan vinden zeggen beelden vaak alles.

Van schrijven met pen, naar schrijven met licht.

Vooral op reis fotografeer ik er op los en maak fotoboeken met veel beeld en verhaal. Ze zeggen wel eens dat als je moeder wordt, er een nieuwe wereld voor je open gaat.

Toen ik moeder werd, begon ik als vanzelf aan een nieuwe  ‘wereldreis’. De wereld van mij als moeder en de wereld door de ogen van mijn dochter. Ik besloot haar levensreis vast te leggen op beeld, om zelf niets te missen maar nòg meer om haar eerste stappen in het leven te documenteren.  Als ze later groot is hoop ik dat de beelden een groot geschenk zijn voor haar. Dat zijn ze nu al voor mij.

Vooral omdat kort na mijn dochters 2e verjaardag mijn moeder ziek werd en overleed.

Als ik nu terugkijk in mijn fotoarchief, zie ik dat fotografie helend voor mij werkte. Het was zo’n intens verdrietige tijd dat je het leven juist ook enorm gaat waarderen.

Als om je heen alles anders lijkt, soms overweldigend, dan ga je als vanzelf je focus verplaatsen. Ik ging de kleine dingen écht zien en wilde ze vastleggen met mijn camera. Inzoomen op details. Wegdromen in  de details van bloemen, kleine babyvoetjes of oude handen, alle details van het leven. Dat kleine, dat het leven juist zo groots maakt.

Het bijzondere in het alledaagse.

Alles heeft iets moois en er is altijd, in alle omstandigheden, iets om dankbaar voor te zijn.

Mijn moeder was een heel dankbaar mens. Ze kon het leven waarderen, zelfs toen ze wist dat zij het zou verlaten. Die waardering zit ook in mij. Dat is de mindset die zij mij altijd inprentte en die ik heb als mens èn als ondernemer. Het maakt het leven lichter als je er zo in staat. Zelfs in donkere tijden. Ik ben gevallen. En weer opgestaan. Ik heb stormen gehad. En overwonnen. Ik heb het allemaal kunnen dragen èn waarderen. Dat heeft me gebracht tot waar ik nu ben en geeft me vertrouwen voor wat de toekomst brengen zal.

“Always lean towards the light”

Zoek altijd naar dat licht, daar zit de kracht en daar zit groei.

Ik heb nu een bloeiend bedrijf. Hiermee help ik ondernemers aan mooie portretten en een rijke beeldbank voor hun bedrijfsgroei, personal branding en zichtbaarheid. Ik voel me enorm dankbaar dat ik dit mag doen.

Foto: Tatiana Katkova, New York

v

Wat ik geloof

Simon Sinek zei het al heel mooi:

“People don’t buy what you do; they buy why you do it. And what you do simply proves what you believe.”

Ik geloof dat jij mooi en uniek bent. Jouw gaven en talenten, jouw ervaring, jouw passie en know how. Er is niemand precies hetzelfde zoals jij. ‘Jij bent Jij’ en jouw unieke licht mag gezien worden. Je hebt wat te brengen in de wereld want zoals jij doet wat je doet is er geen. Er zitten mensen te wachten op jouw unieke licht. Dus laat het schijnen en laat het zien!

Zo zie ik ook mijn eigen werk en mijn eigen kijk op de wereld. Het is hoe ik mijn licht schijn, en hoe ik de wereld bekijk door mijn lens. Ik zie zoveel moois in jou. Je potentie en liefde voor jouw werk en missie. Ik zie het als mijn taak om mijn, door God gegeven talenten, in te zetten om jou te helpen je licht schijnen in deze wereld. Dat je zichtbaar wordt en nog meer mensen kan helpen.

Ook al vind je dat misschien nog eng. Geloof in jouw licht!

Fotograferen is schrijven met licht.

Ik geloof dat licht jou doet groeien naar jouw volle potentieel.

Licht geeft kracht en maakt alles minder zwaar.

Licht maakt je transparant en écht. Jouw licht is uniek.

Licht brengt positiviteit. Het maakt dat we onszelf en anderen écht kunnen zien.

Ik geloof dat foto’s helpen om jouw stappen te zien, als reminder. Om met waardering terug te kunnen kijken. En voorwaarts te groeien.

Lieve groet,

Soms zet ik mijzelf en mijn verhalen ook in het licht. Wil je mijn blogs vlogs en verhalen volgen? Volg me dan op social media.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.