‘Een rijk en blij gevoel..’

Oma de Jong is jarig. Wat zullen we haar toch kado doen?  Ze is al in alle materiële spulletjes voorzien. Dus dan maak je een oma blij met een kado, waarmee je elke oma blij kan maken. Met mooie foto’s van datgene dat haar zo’n blij en rijk gevoel geeft. Haar kinderen en kleinkinderen.

Een heel weekend wordt oma verwend op Landgoed Groot Warnsborn. Heerlijk vertoeven, geweldig dineren met de juiste wijntjes en dan de kers op de taart…. Alle kinderen en kleinkinderen met aanhang bij elkaar en om haar heen.

Het perfecte moment om de foto’s die oma reeds op haar kastje heeft staan te vervangen. Iedereen is wat jaartjes ouder, de kleinkinderen zijn flink groter en nu iedereen compleet is, moet daar gebruik van gemaakt worden.

‘Als een koningin toekijken..’

Oma is al wat slecht ter been dus we proberen haar zo veel mogelijk te ontzien in het lopen en verplaatsen. Het landgoed is werkelijk prachtig! Zoveel wandelpaden, heel veel groen, stromend water en een mooi monumentaal pand. We lopen met een stoel voor oma het grasveld op en beginnen met de groepsfoto. Dan is dat maar klaar. Dan mag oma van mij als een koningin toekijken hoe iedereen op de foto gaat speciaal voor haar. Eerst nog wat onwennig maar al gauw ontdooit iedereen voor mijn camera. Mijn gestuntel op het krukje hielp ook wel om de boel te ontdooien.Deze hele familie torent namelijk nogal wat boven mij uit, nu is dat sowieso al niet zo moeilijk maar nu spreek je echt over 2.02 m. Dat krukje hielp zelfs niet haha!Marleen Sahetapy Fotografie - de Jong 04 Marleen Sahetapy Fotografie - de Jong 01 Marleen Sahetapy Fotografie - de Jong 09 Marleen Sahetapy Fotografie - de Jong 03

“Stoer, sterk en lekker direct..’

Oma de Jong is een stoere, sterke vrouw. Zo praat ze ook. No nonsens, lekker direct en ze laat zich niets aansmeren 🙂 Ze is opgegroeid met broers en kreeg zelf alleen zonen. Ze zei: “Ik zat altijd al tussen de jongens heh! Mij krijg je niet aan het knuffelen en lachen hoor!” Ik herken haar houding, mijn oma kreeg 6 zonen en 1 dochter en is inmiddels met heel veel kleinkinderen en achterkleinkinderen ietsjepietsje ‘softer’. Mijn oma is van nature ook geen knuffelbeer maar een harde werker en iemand die haar mannetje staat. En dat herken ik wel in Oma de Jong.

Oma de Jong wilde dus in eerste instantie geen eigen portret. Maar je begrijpt dat ik dat wel heel belangrijk vond voor de kinderen en kleinkinderen om te hebben. Een mooi en prachtig portret van hun sterke oma. Dus ik vroeg haar om te vertellen over haar jeugd, over haar man en over haar zoons. Zo kon ze wat ontspannen. Ik vroeg naar verhalen over haar zoons toen die klein waren en probeerde haar uit de tent te lokken voor een mooie lach. Uiteindelijk gaf oma toe. Met al die mooie kinderen en kleinkinderen om haar heen moest ze wel lachen, vertellen en stralen. En dan doe ik snel “klik”.

Marleen Sahetapy Fotografie - de Jong 05 Marleen Sahetapy Fotografie - de Jong 06 Marleen Sahetapy Fotografie - de Jong 13

Bedankt familie de Jong voor de mooie dag met jullie Oma. Dat jullie nog vele vele mooie verjaardagen met haar mogen vieren.

Lieve groet,
handtekeningmarleen

 

 

Wil jij ook een familiereportage maken met jouw oma of opa? Klik hier voor meer info