Ik had een tijdlang een website online dat gemaakt was in Wixx, wat op zich best te doen was, maar ik vond het toch omslachtig en niet echt gebruiksvriendelijk. Ik wilde ook graag bloggen en natuurlijk een site wat ik zelf gemakkelijk kon veranderen, aanvullen enzovoort.

wixx website

‘Ik had gelijk een klik met Rosanne’

Door zelf online te gaan zoeken naar collega’s met super mooie websites merkte ik dat deze vaak gemaakt waren in wordpress. Ik kan ‘best’ mijn weg vinden online en in diverse programma’s, maar WordPress is toch een dingetje.. niet super moeilijk maar je moet je er gewoon eerst flink in verdiepen. Alsof het zo moest zijn, kwam ik in aanraking met Rosanne Raubun van Stijlvol Creatie. Zij maakt wordpress websites voor vrouwelijke ondernemers en had een netwerkavond georganiseerd. We raakten aan de praat en ik sprak mijn wens uit dat ik toch wel héél graag een wordpress website wil. Ik wil bloggen en een plekje op het net waar ik mijn werk kan laten zien en ook gewoon mijn verhalen kan delen.

Marleen Sahetapy Fotografie | Zakelijk Portret |marleensahetapy.nl

Ik had gelijk een klik met Rosanne en enige tijd later zat ik bij haar aan tafel te vertellen wat ik mooi zou vinden en hoe ik zelf dacht dat mijn site eruit moest komen te zien. Rosanne is echt iemand die meedenkt en zich goed verdiept in jou en jouw bedrijf. Haar kennis over grafische vormgeving, marketing, (online)communicatie en wordpress zorgt ervoor dat je eigenlijk in 1 stop klaar bent. Ze kan bouwen én ontwerpen, hoe fijn is dat! Heel efficiënt en vooral heel verhelderend.

‘Ze kan bouwen én ontwerpen, hoe fijn is dat!’

Rosanne heeft heel goed geluisterd naar mijn wensen en ik kan zeggen dat de ‘look & feel’ van mijn site helemaal aansluit bij dat wat ik wil overbrengen met mijn stijl van fotograferen. Geloof me dat is echt knap van haar! Ik was namelijk best vaag (vond ik zelf). Het was lastig om helder te zeggen wat ik mooi vind. Ik vind namelijk zovéél mooi! Filter mijn woorden en wensen dan maar eens! Dus chapeau Rosanne, dat heb je heel goed gedaan.
Dat is eigenlijk ook niet zo gek, want inmiddels heeft Rosanne al zoveel vrouwelijke ondernemers geholpen aan een website! Deze dame is een expert! Ze heeft kortgeleden een ebook geschreven met vragen en tips om zo helemaal ‘in’ je bedrijf te duiken. Het gratis ebook is trouwens niet alleen handig voor haar om de wensen van haar klanten zo goed mogelijk in kaart te brengen, lees het maar eens! Als je een ondernemer bent, zul je merken dat het sowieso heel goed is om al deze vragen te beantwoorden over je bedrijf, je branding en je wensen! Ik heb het ebook op mijn bureaublad staan en ik lees en schrijf er geregeld in om mezelf ook scherp te houden en te focussen. Waar sta ik én waar wil ik heen met mijn bedrijf?!

werkboek stijlvolcreatie

‘Ik was sprakeloos en zó blij!’

Na één gesprek en wat mailcontact stuurde Rosanne mij een eerste opzet toe. Ik was sprakeloos! Wat een prachtig raamwerk! Het was precies wat ik wilde.. tot in de kleurstellingen aan toe. Ik was zo blij!!

En toen was het aan mij. De site moest ik vullen met teksten, beelden enzovoort. Dankzij Rosanne’s korte filmpjes over wordpress en veel online hulp van haar, had ik de ‘achterkant’ van de website al snel door en voelde me al wat thuis in wordpress. Ik schreef teksten, selecteerde foto’s, kortom ik deed alles om online te kunnen gaan.

‘Wat een bevalling is dat eigenlijk zeg!!’

Maar wat een bevalling is dat eigenlijk zeg, ‘online gaan’. Ik had het wel verwacht natuurlijk maar gaandeweg heb ik wel eens gedacht.. ‘Kom op nou! Afmaken en gaan met die banaan.’

Toch ga je niet zomaar onbezonnen online. Het is best ‘eng’. Je moet jezelf laten zien, je werk, je passie en je zet toch een beetje ‘de gordijnen open’. Klinkt misschien vaag maar ik voelde me kwetsbaar. Het voelde een beetje zoals 10 jaar geleden toen ik de deuren van onze eerste winkel open zette. Je wilt toch dat alles er spik en span uitziet, helemaal klaar om mensen te ontvangen. Op een gegeven moment moet je gewoon ‘open’. Dus die laatste klusjes doen en gewoon die deur open zetten. Natuurlijk zijn er altijd nog die ‘plinten’ die nog af moeten, het lampje dat opgehangen moet worden enzovoort, maar je kàn eigenlijk al gewoon open. Zo was het ook met mijn site, eigenlijk kon het al wel online maar ja.. die kleine dingen moeten nog.

En die ‘moeten’ van mij, niet van jullie, de lezers, de kijkers, de klanten. Jullie missen die ‘kleine dingen’ niet echt heel erg.. denk ik.. hoop ik. 😉

Maar goed. De gordijnen gaan gewoon open, de deur staat open, kom binnen, klik en kijk rond, laat een reactie achter of lees gewoon mee.. maar.. let niet op die plinten en dat lampje dat nog opgehangen moet worden. Mócht je het al missen, het komt er aan 😉

Dus… Wees welkom!

Eindelijk online | Marleen Sahetapy Fotografie | marleensahetapy.nl

Lieve groet,

handtekeningmarleen