Sinds mijn moeder overleden is bezoek ik haar in mijn herinneringen. Foto’s van haar, krabbels in haar agenda, haar sieraden, sommige kledingstukken. Haar vele tassen en al haar sjaaltjes en zoveel meer.

In alles zie ik haar terug, lees ik haar karakter en vind ik vele verhalen van ons leven als gezin. Maar soms vind ik hele hilarische quotes in haar notitieboekjes of knipsels uit een damesblad waar ze wat bij schrijft. Dan kan ik zo in de lach schieten en 1 seconde denk ik nog steeds ‘ooh ik moet haar echt even bellen om samen om haar gekke acties te lachen.’

Hoe levendig haar herinnering ook is, dat kan helaas niet. In plaats daarvan bel ik mijn zusje en lachen we samen om onze moeder.

Sinds mijn moeder overleden is denk ik ook veel meer na over die eerste vraag die ik stelde; “Hoe wil ik herinnerd worden?” Hoe wil ik herinnerd worden als moeder, als vrouw van, als zus, als vriendin, als mens..

oude foto's, fotografie

Als ik daarover nadenk dan worden automatisch sommige keuzes makkelijker om te maken.

Het werd makkelijker om te kiezen voor die bijzondere reis, want ondanks de hele onderneming met een peuter was het wel een mega mooie ervaring en herinnering voor ons als gezin.

Het werd makkelijker om weer even in loondienst erbij te gaan werken, want mijn onderneming en gezin had (financiele) ademruimte nodig.

Het werd ook makkelijk om weer fulltime te ondernemen. Want die keuzevrijheid in het ondernemerschap is mij zoveel waard. Het zorgt ervoor dat ik mijn gezin op 1 kan zetten en mijn bedrijf er omheen kan bouwen.

Het maakte het makkelijk om die post te plaatsen, met die confronterende foto of die imperfecte video, want dat is nodig om te komen waar ik wil zijn.

Het maakte ook makkelijk om NIET te reageren op mensen die mij onjuist behandeld hebben. Soms is het beter om te denken aan Michelle Obama, when they go low, we go.. je snapt het.
And karma does the rest..😉

Zo’n korte simpele vraag. Maar voor mij een vraag waar ik best vaak bij stil sta alvorens ik stappen onderneem.

En jij? Hoe wil jij herinnerd worden?

Ik ben benieuwd of je iets herkend in mijn verhaal..