Ik kan me nog goed herinneren dat ik Rosanne voor het eerst zag. Dat was niet tijdens onze fotoshoot. Dat was online. Ze was te gast in de Yes You Can Woman! Talkshow van Lucinda Douglas. Ze zat in de spotlights klaar om geïnterviewd te worden. Ik weet nog dat ik de uitzending via youtube bekeek. Ik zat te werken en had niet de volledige aandacht bij de show. Maar al bij de intro legde ik mijn pen neer en bleef kijken..

Wauw wat een mooie sterke verschijning is zij. Toen ze haar verhaal daar deed begreep ik gelijk waar die uitstraling vandaan kwam. Rosanne is lang, met prachtige dreads en heeft een hele lieve zachte uitstraling maar toch weet je dat je haar niet even omver blaast.

Ze straalt en heeft charisma. Als fotograaf dacht ik gelijk ‘WAUW wat een mooie vrouw’ die zou ik graag eens fotograferen.

“..niet op het verdriet van gisteren of de zorgen van morgen, maar nu dit moment.”

In de talkshow vertelde ze welke weg ze afgelegd heeft. Het is niet gemakkelijk geweest. Alleenstaande moeder, weinig geld 3 hoog achter en zelfs weinig te eten. Maar ze hield haarzelf en haar zoon staande door krachtig en dankbaar te blijven in elk moment. Als je je focust op het moment, niet op het verdriet van gisteren of de zorgen van morgen, maar nu dit moment. Dan is er niets om je zorgen over te maken. Het ‘Nu’ bevrijd je van alle last. Want nu is alles oke. Je bent veilig, je leeft, je hebt elkaar.

Het lukt haar om haar leven weer vorm te geven naar haar eigen wensen en ideeën. Ze laat de stormen achter zich en staat nog steeds, weerbaar, sterk en in balans.

En met haar bedrijf Jade Plaats leert ze anderen hetzelfde te doen. Rust, Balans, Zorg voor jezelf. Meer compassie. Luister naar je lichaam en de signalen die het je geeft. Door middel van QiGong, coaching, workshops, coachingstrajecten en haar eigen methode leert ze haar klanten de sleutel tot balans te vinden. Balans tussen lichaam en geest.

Ik vond het een eer dat ik haar bedrijf in beeld mocht brengen en dat ik haar mocht portretteren. Rosanne had een prachtige ruimte geregeld waar zij en een aantal van haar cursisten mij al stonden op te wachten met een kopje thee. Het was een hele mooie lichte ruimte. Daar werd ik gelijk al heel erg blij van.

Rosanne en haar cursisten begonnen de les en ik was even aan de vloer genageld. Wauw.. Ik had nooit eerder een Qigong les meegemaakt en ik vond het prachtig om de bewegingen te zien en de houdingen vast te leggen. Volledig beheerst en kalm glijden ze van de ene houding in de andere. Prachtig!! Ik werd er helemaal rustig en kalm van. Zo bijzonder.

Het ziet er wellicht makkelijk uit maar de beelden zijn niet (extra) vertraagd. Zo beheerst en kalm zijn de bewegingen echt! En dat is zwaar zeg.

Rosanne had haar shoot heel goed voorbereid. Alle cursisten waren in haar huisstijl kleuren gekleed of in andere rustige tinten, ze wist precies welke beelden zij zocht en had samen met mij van te voren een shotlist uitgedacht. De locatie paste heel goed bij de sfeer die we willen neerzetten en zo was het plaatje helemaal compleet. Het was zo gezellig samen met haar team en cursisten. Als vanzelf kon ik dit vastleggen en de sfeer van Rosanne en haar werk in beeld brengen.

Heb jij een bedrijf dat ‘diensten’ verkoopt ipv producten dan is het nóg belangrijker dat je dat op beeld overbrengt. Focus je op sfeerbeelden, sprekende portretten (want jij bent je bedrijf) en detailfoto’s waaruit je kan opmaken wat je missie is.

Marleen Sahetapy Fotografie - Rosanne JadePlaats 01 Marleen Sahetapy Fotografie - Rosanne 07 Marleen Sahetapy Fotografie - Rosanne JadePlaats 06 Marleen Sahetapy Fotografie - Rosanne 04 Marleen Sahetapy Fotografie - Rosanne JadePlaats 07 Marleen Sahetapy Fotografie - Rosanne 03Marleen Sahetapy Fotografie - Rosanne 02 Marleen Sahetapy Fotografie - Rosanne JadePlaats 08 Rosanne 01 Marleen Sahetapy Fotografie - Rosanne JadePlaats 05

 

Heb jij beelden nodig om jouw bedrijf in beeld te brengen? Neem contact met mij op voor een skypesessie.
handtekeningmarleen