Oktober loopt ten einde. De maand waarin Borstkanker extra onder de aandacht wordt gebracht.
Voor november zijn intrede doet, deel ik deze shoot, die ook ná deze maand extra gezien mag worden..!

Jullie ontmoeten vier prachtige vrouwen in de blog. Deze dames kwamen speciaal naar Deventer voor een leuke dag en avond in Hotel Finch.
Zo’n fijn weekend weg met vriendinnen. Lekker relaxen op de hotelkamer, heerlijk genieten in een wellness en daarna fijn uit eten en borrelen.
Het leven vieren! En dat doen deze dames samen als geen ander.

Ik heb echt diep respect voor deze dames!

Ik weet dat het niet gemakkelijk is om voor een camera te stappen. Ik weet dat mijn klanten (normaliter ondernemers) best een drempel over moeten, voordat zij zichzelf laten fotograferen. Ik doe altijd mijn best om mijn klanten op hun gemak te laten voelen voor de camera. Het is ook niet niks. Het is spannend en kwetsbaar. Het is een spiegel en soms is het confronterend wat je terugziet op beeld en in die spiegel.

Daarom heb ik zo enorm veel respect voor deze vrouwen. Zij gaven zich vrijwillig op voor deze shoot, en de shoot was buitengewoon gaaf. Niet omdat het een uitzonderlijk locatie was in een of ander tropisch land. Niet omdat de modellen bekende Nederlanders zijn. Niet omdat de styling en visagie ingevlogen werd en de dames 3 uur in een stoel zaten voor ze op de foto gingen.. niets van dat alles, deze dames zijn puur natuur met een beetje hulp van Ellen Lesnussa hairstyling en visagie. [tevens specialist in medische en cosmetische haarwerken]

vrouwen met ballen

Deze shoot was buitengewoon gaaf omdat het voor een bedrijf was met een heel mooi product en een hele mooie missie.
En omdat het om echte vrouwen gaat, vrouwen zoals jij en ik.
Vrouwen met een verhaal en met een boodschap. Vrouwen met ballen.
Wat hebben zij enorm veel meegemaakt en enorm veel moeten doorstaan.
En wat kan die spiegel dan confronterend zijn voor ze. Maar het hield hen niet tegen om te shinen!

‘kanker is kut, maar bevat ook inzichten, liefde en kracht’

De quote is van Annet, maar alle dames beamen het. En daarom stappen ze toch voor de camera. Omdat hun boodschap belangrijk is. Omdat ze andere vrouwen ondersteuning willen bieden.
Omdat ze andere vrouwen herkenning willen bieden.  Omdat ze hen een hart onder de riem willen steken en willen empoweren. Want zij weten waar ze het over hebben.
Ja je wereld staat op de kop als je de diagnose borstkanker krijgt. Als het woord kanker überhaupt valt. Jelly Nienke; ‘Kanker.. als ik terugkijk op mijn diagnose ben ik ook dankbaar dat ik er iets moois mee heb kunnen doen.’

Mijn wens is dat deze vrouwen de foto’s zien en terugzien wat ik heb mogen zien en voelen.

Je snapt wel, ik voelde me enorm vereerd en ik voelde me enorm nederig in het bijzijn van deze vrouwen. Wat een eer dat ik ze mocht vastleggen.
Wat een eer dat ik mocht vangen wie ze in essentie zijn. Dat ik mocht zien en vangen hoe sterk ze zijn. Dat ik kon vastleggen hoeveel levensenergie deze dames hebben. Dat ik mocht vastleggen hoe prachtig ze zijn. wat hebben zij mij een hoop vertrouwen gegeven, ondanks dat we elkaar 5 minuten eerder pas hadden ontmoet. Ik ben heel dankbaar dat ik deze shoot mocht doen en ik hoop vanuit mijn tenen.. dat deze mooie vrouwen mogen zien wat een intense schoonheid, immense kracht, en wonderschone energie ze hebben.

help jij mee om het verhaal van deze vrouwen te delen met de wereld?

Ik werd gevraagd voor deze bijzondere opdracht door de founders van ProudBreast.
Zij ontwikkelen Qups, dat zijn comfortabele stoffen borstprotheses. Hun missie is om wereldwijd vrouwen die een borst missen, te verbinden, en inspireren om zorgeloos zichzelf te zijn. De dames in dit blad zijn erg blij met hun Qups en werken mee aan dit blad omdat ze zouden willen dat alle vrouwen die borstprotheses nodig hebben, weten van deze fijne zachte, stoffen protheses.

In het magazine delen zij hun verhaal en hun ervaring met borstkanker en met de Qups. Jelly Nienke staat op de cover en vertelt hoe ze op haar 27e borstkanker kreeg en nu anderen coacht. Vera hoorde een paar weken voor ze oma werd dat ze borstkanker had en deelt haar verhaal. Ook Vera is werkzaam als coach. Jacobien de Haan heeft een boek geschreven getiteld ‘de hemel kan wachten’ en Annet blogt over haar cancerrollercoaster,  is actief op instagram en schrijft columns voor viva.nl

Wat een powervrouwen! Moeders, oma’s, zussen, partners.. zoals jij en ik.
Al deze vrouwen hebben een verhaal dat de wereld moet horen. En jij kan helpen door het magazine te bestellen of te geven aan iemand dit kan gebruiken.

Clary en Suzanne hebben ProudBreast opgericht en de Qups ontwikkelt.
ProudBreast is een impact platform voor vrouwen met één of géén borst. Een unieke combinatie van community, productontwikkeling en verkoop.
Ben jij of ken jij iemand die te maken heeft gehad met borstkanker, vertel haar dan over de Qups en ProudBreast.