Ik weet van mezelf dat ik enorm hou van het creëren van content. Als ik alleen al kijk naar de content die ik gemaakt voor mijn online trainingen of de webinars die ik gaf voor anderen. Dan vond ik dat altijd even een ding om te maken maar uiteindelijk genoot ik heel erg van het eindresultaat.

Maar ik weet dat de waan van de dag, al het werk dat ik nog wil afmaken voor mijn klanten en ofcourse mijn uiterst volle mailbox vaak mijn dag bepalen. En dat is zooooo niet relaxed. Want het aller tofste vind ik content maken voor mezelf. Of wel ‘aan’ mijn business werken ipv ‘in’ mijn business werken.

Maar de lijst met to-do’s op mijn bureau zit naar me te lonken en weerhoud me vaak van het creëren voor mezelf. Of dit nou fotograferen, of schrijven is of wat dan ook! Ik heb een soort plichtsbesef, en tegelijkertijd een soort nederigheid ofzo, wat mijn klant of de ander, voor mijn gevoel belangrijker maakt dan mezelf.
En niemand verwacht dat van mij, ik doe dat volledig zelf en dat besef ik me ook terdege.

Dus toen ik de mail ontving van Digna dat zij ons 30 dagen lang in haar Challenge gaat helpen met het maken van content wist ik dat het voor mij vooral een stok achter de deur zou zijn. Want ik vind content maken superleuk.

Ik gun mezelf er alleen geen tijd voor en maak in mijn agenda andere keuzes als het gaat om een prioriteit geven aan de dingen die gedaan moeten worden. De to do’s.

Dus nu ik deze Challenge doe weet ik van mezelf dat ik dit ook kan aanwenden als een een afspraak. En deze afspraak net zo belangrijk maken als mijn klanten.

Ik ga er niet te strikt in zitten dat ik echt elke dag moet creëren maar dat is wel mijn eerste insteek. Ik wil proberen de komende dagen aan de hand van de opdrachten content te creëren in verschillende vormen. Sowieso in schrift maar wellicht ook in video of audio want mijn plannen voor een eigen podcast die blijven continu maar liggen, terwijl ik een fantastische partner in crime heb daarin namelijk mijn businessbuddy en vriendin Mirjam Hegger die alles van podcasten weet.

Wij hebben bijna anderhalf jaar geleden al een start gemaakt met mijn idee voor een podcast maar het uitvoeren daarvan blijft steeds maar liggen.

Ik vind continue wel weer andere dingen die belangrijker worden gemaakt.
Daar wil ik in 2021 eigenlijk een einde aan maken en mijn eigen content op de allereerste plaats zetten want ik weet dat het me niet alleen plezier geeft maar mij ook zal helpen in mijn doelen voor de toekomst.

Ik weet dat het een kwestie is van prioriteiten stellen en tijd maken voor mijn eigen werk. 2021 staat in het teken van het werken aan mijn business. Dus dit is een geweldige en gave aftrap om mezelf te challengen en mezelf te verplichten om elke dag content te creëren ook al is het niet heel veel maar gewoon het aanleren en aanwennen van mezelf en mijn eigen content op 1 zetten. Dat is eigenlijk voor mij de belangrijkste reden om aan deze Challenge mee te doen.

Ik wil aan het einde van deze Challenge het helemaal normaal vinden om elke dag content te creëren voor mezelf al is dat maar voor 30 minuten. Ik wil dat het normaal is, en routine dat ik echt tijd maak voor mijn eigen werk.

Ik wil mezelf aanwennen dat dat deze maand prioriteit nummer één gaat worden in mijn dagelijkse agenda. Want als het deze maand lukt, dan moet dat andere maanden ook kunnen. Daarna wil ik mezelf aanleren om content te batchen en daar tijd en ruimte voor te maken in mijn agenda.

Dank je wel Digna voor deze Challenge want het kwam als geroepen en stond helemaal in lijn met mijn thema van 2021. Ik heb er zin in.

Dan een belangrijke vraag aan jou als lezer; wat wil jij graag terug zien in mijn content? Heb je vragen? Wil je tips of verhalen? Let me know want dat helpt me natuurlijk ook enorm op weg. Laat het weten in de comments hieronder of stuur me een dm/mail.

Je kan trouwens nog meedoen aan de Challenge van Digna check haar even op Instagram of Facebook en meld je aan voor deze 30 dagen content kick off.