De klant die ik van de week sprak voor haar beeldbank zei exact hetzelfde als bijna alle klanten die haar voor gingen. Ja natuurlijk, mijn foto’s vindt ze ook mooi, ja ze gelooft ook dat ik weet wat ik doe, ja ze vertrouwt op de kwaliteit. Maar dat maakte nog niet dat ik uiteindelijk de fotografe werd om haar volledige beeldbank vast te leggen.

“Ik heb gewoon het gevoel dat ik je al jaren ken en dat ik weet wat me te wachten staat”

Dat is voor 9 van de 10 klanten doorslaggevend voor de keuze voor mij als fotograaf. Toen ik begon met fotograferen had ik het echt niet geloofd hoor! Ik dacht dat ik moest laten zien wat ik kan, dat ik alles manueel fotografeer en in RAW, dat ik werk met NIKON en welk type camera ik dan heb en welke lenzen, dat ik technische dingetjes weet enzo terwijl me dat vaak geen bal interesseert.  Dat ik zoveel mogelijk werk moest delen en moest vertellen dat ik mijn foto’s bewerk en hoe ik mijn foto’s bewerk, wat ik precies aanlever en wat het kost en waarom het kost van het kost.

Maar nee. Elke keer als ik een gesprek heb en vraag; Hoe ben je bij me gekomen en waarom is je keuze uiteindelijk op mij gevallen om jouw beeldbank aan te leggen en de beeldvertaling te maken van jouw brand? Dan is het antwoord steevast; ‘Ik heb het gevoel dat ik je al jaren ken en gewoon.. het voelt gewoon goed!’ Alles wat ik dacht te moeten vertellen en ‘bewijzen’.. daar hadden mijn klanten reeds alle vertrouwen in!?

 

Dit is de reden waarom ik zorg dat ik laat zien wie ik ben en hoe ik werk.

Dit is de reden waarom ik actief ben op social en vooral dol ben op instagram. De reden waarom ik instastories inzet en waarom ik hoogtepunten heb aangemaakt met een kijkje achter de schermen. (ja klik even!)

Zodat mijn toekomstige klanten eigenlijk al weten wie ik ben en hoe ik werk. Dat ze mij al horen praten, dat ze mij zien als ik met klanten samenwerk, dat ze al een connectie kunnen voelen met mij. Mensen kiezen namelijk met hun hart. Niet met hun hoofd. En ik ben niet de allerbeste fotograaf, of de enige met deze stijl, en nee mijn aanbod is ook niet perse uniek.

Wat ik doe is niet perse uniek. Wie ik BEN en HOE ik doe wat ik doe.. wèl.

Laat dit een reminder zijn voor jou om jezelf  te laten zien. En beperk je niet tot wat jij doet.. maar laat zien wie je bent. 

PS. Wil je lezen hoe mijn klanten de shoot ervaren in hun eigen woorden? Ook daar heb ik een hoogtepunt van gemaakt in instagram. Klik hier.